tisdag 12 maj 2009

Borg avvisar all kritik

Förra veckan gick jag ur A-kassan. Nu är jag en av dom alla som gjort det. Att betala dyrt för något som jag ändå inte uppfyller kraven till, bra dumt. Regler som har ändrats så att fler och fler inte omfattas av A-kassan. Också mycket dumt.

Höjda avgifter, än högre väntas 2010. Hur många kommer fortsättningsvis att sätta den höjda avgiften i förhållande till vad försäkringen ger om man bedömer sin risk som liten att bli av med jobbet ? Men VEM är säker på att det inte blir uppsägningar på sitt arbete?
Fram till 2004 låg andelen arbetssökande med a-kassa på runt 70 procent, men förra året var andelen 45 procent. Endast var femte under 25 år har A-kassa.
Skrämmande siffror.

Bild: DN
Kvinnan på bilden är ingen favorit hos mig. Alfred som han heter, till höger, är däremot en favorit från tidningen MAD. Ganska lika till utseendet ?
Fast det är ju den enda likheten. Alfred står för humor, är en trevlig prick. Säkert står han också som den intelligenta av de två, inte vet jag...
Kvinnan på bilden, vår Näringsminister, kommer med ointelligenta förslag efter förslag. Finns det inget stopp ?
Senast nu det här med att LAS skulle vara ett hinder för företag. Om det är lättare att säga upp leder detta till flera arbeten.
Den ekvationen går ändå inte ihop ?
Något som däremot riktigt, riktigt går ihop sig är Finansminister Borgs mun & mungipor. De är strängt sammandragna. Lika så hans attityd till finans stimulanser. Kritiken från alla tänkbara håll rinner av honom som vattnet på en gås.
För ytterligare stimulanser krävs "väldigt starka skäl". Jo, jo....
Media: SvD, DN, E24

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar