onsdag 7 oktober 2009

Behovet av en ny regering är stort

Naturligtvis står det idag att läsa i varje tidning (nästan) och på alliansbloggar om oppositionens hemska, hemska skuggbudget.
Oppositionen ska höja skatterna med si eller så mycket, de tar dina pengar bla bla bla.
På andra sidan , regeringen som lovar ytterligare skattesänkningar och kommer att fortsätta sitt arbete som de föresatt sig. Att öka klyftan mellan den som har arbete och de som inte har. De som inte har innefattar arbetslösa, pensionärer och sjuka. Klyftan blir bara större och STÖRRE.

Större intäkter genom höjd skatt ger fler tillfällen till arbete och möjlighet till utbildning Därgenom även mer rättvisa för människor i utanförskap. Utanförskap som Alliansen skulle minska men som istället både har ökat och drivit människor allt längre från möjligheten till att ta sig ur.

Tala inte endast om höjd skatt utan att i samma mening tala om vad skattepengarna ska gå till. Det kanske kommer som en överraskning för Alliansen vid valet 2010, hur många som tycker en skattehöjning är ok.

Media: DN, SvD, AB

1 kommentar:

  1. Hej -- såg du Aktuellt i tisdags kväll? Utformningen måste ha fått allianshökarna att vråla av glädje. Oppositionens förslag framställdes som ett enda gigantiskt HOT om HÖJDA SKATTER --- men varför förslag till begränsade skattehöjningar, nej det fick vi aldrig veta.

    SvaraRadera