onsdag 21 oktober 2009

Sjuk, Sjukare, Sjukförsäkring

klicka för större bild (bonton.se)


Jag är inte ensam, jag och minst drygt 50 000 till, med önskan om att regeringen plötsligt ska vakna upp och lyssna på omgivningen. Läkare, professorer, forskare, fackförbund, (kanske
tom. sjuka ?) ja alla som lämnade remissvar med ett varnande finger angående den just pågående och kommande massutförsäkringen från nya sjukförsäkringen.
Men dagarna går, fort går det också, mot dagen D.

Ju mer jag tänker på den helt bisarra situationen, den är ofta i tankarna, desto sjukare blir reglerna. Det är för mig helt ofattbart att de styrande i Sverige KAN och FÅR driva igenom sådana här regeländringar. Försäkringsformen borttagen och man slussas vidare till arbetsförmedlingen. ???
Jag trodde i min enfald att det var försäkringskassan som skötte ärenden med sjuka människor INTE arbetsförmedlingen. Tänk så fel man har.

Imorgon mellan kl 13-14.30 kan man på LO:s webb-TV följa ett seminarie om detta heta ämne -sjukförsäkringen.
Seminariets rubrik - Hur sjuk är sjukförsäkringen?
På den frågan kan svaret bara bli - DÖDSJUK. De som medverkar är Linda Grape välfärdsutredare på LO, Ulla Lindqvist LOs vice ordförande, Cecilia Udin försäkringsspecialist på Försäkringskassan, Kjell Rautio utredare på TCO och Claes Jansson enhetschef försäkringsenheten på LO-TCO Rättsskydd.

LO, Utredarna, RESURS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar