måndag 12 oktober 2009

Det borde räcka med att vara sjuk

I dagens AB kan man läsa om Alexandra. Hon ställer frågan; "Vill du ha mitt sjukskrivna liv ?"
Hennes berättelse är ingen rolig läsning. Vare sig i det hänseendet att ingen person ska behöva leva med ständig smärta eller behöva vara med om den faktiska situationen som i dags läget gäller alla sjukskrivna - RISK FÖR UTFÖRSÄKRING.
Tyvärr är Alexandras situation långt ifrån unik.

Att läsa en del av de kommentarer som lämnats i debatten gör mig mer än förbannad. Sanslöst hur kalla, oförstående och så långt från verkligenheten människor kan vara. Egentligen är det inget att spinna vidare i, för personer med dessa åsikter har mycket att lära och vara med om innan de ens skulle överväga att yttra sig.

Att ta bort den tidsbegränsade sjukersättningen utan att ha uppbackning för hur fortsättningen ska se ut måste väl ändå betraktas som idiotiskt. Om regeringen lyssnat på remissvaren när ändringarna i försäkringen skulle till , kanske det hade sett annorlunda ut.
Det förslaget som nyss varit ute på remiss om det tänkta ”introduktionsprogrammet” har även det fått stark kritik.
Försäkringskassans generaldirektör Adriana Lender sa följande: ”Det är en olycklig lösning som man valt, många kommer inte att kunna återgå till arbete och då kommer de tillbaka till oss igen.” (Undrar när hon får sparken ??)

Människor är fortfarande sjuka och bara för att ersättningen är borttagen gör det inte dem friska. Så med alla säkerhet stämmer Adrianas svar.

Media: AB, DN, VF1, VF2
Bloggat: Utredarna, VeronicaPalm, Ett hjärta RÖTT, eget tidigare inlägg

3 kommentarer:

 1. Bodde i hus !!!.Detta har inte ens jag råd till som arbetar.Var är pappan till till de tre barnen !?.

  Erika

  SvaraRadera
 2. Jag tycker på allvar att vi även ska skylla allt skitväder på regeringen och de soliga dagarna tillskriver vi oppostitionen!

  SvaraRadera
 3. Anonym - Vad i hela he-tet har det med saken att göra? Tänk om - tänk rätt!
  Som sagt, kommentarerna på AB är skrämmande. Stackars människor som är så cyniska!

  SvaraRadera