måndag 26 oktober 2009

Snigel, snigel på vägen där

Inkommen från en liten runda i naturen. Jädrans slipprigt med alla blöta löv som ligger på backen. Fick parera ordentligt ett par gånger för att inte slira omkull. Räddade över en snigel till andra sidan cykelvägen, eller blev det som flera påpekat för mig HELT FEL. ?

Snigeln är på väg åt ett håll, vänder sig om och kollar hur långt den gått och då kommer jag och lyfter tillbaka den dit den kom ifrån istället för till andra sidan. Bara att börja om alltså ? Stackarn.

Det är det hemskaste som finns när man hör hur det krasar under skon eller under hjulet om man cyklar, en stackars - oftast flera- snigel som blir krossad och mister livet. Så därför, så fort jag ser en, hjälper jag sniglar över till säker mark...

Sniglar, Lilla snigel akta dig...
Ni vet säkert visan.
Många år sedan nu, barnen i stora familjen var små. Alla ens inte födda. Hur som, semester. Bilresa till Danmark med Legoland som huvudattraktion.
Fyra vuxna, tre barn. Var av den minsta sjöng - Lilla Snigel, tatta tej, tatta tej i så där en femtio mil. Sött de första fem milen, men sedan mindre gulligt....

Håll tillgodo MY !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar