onsdag 5 november 2008

Snart sex månader sedan 1 Juli

Det drar sig mot Jul. För en del går tiden för fort fram till Jul, för andra går det alldeles för sakta. I år är det många, si så där runt 30 000 personer som önskar att december månad inte kommer alls......

För i december, lagom till Jul kommer många sjukskrivna med sjukpenning att passera de 180 dagar som är gränsen för sjukpenning enligt de nya reglerna från 1 juli.
Det beräknas att ca 30 000 kommer att "bedömmas" att kunna ta ett annat arbete på arbetsmarknaden än det man har idag och därmed stå utan sjukpenning.

”Fel tajming”
För många innebär det ett svårt besked lagom till jul.
– Vi på Försäkringskassan tycker att tajmingen är fel. När julen närmar sig är folk inställda på annat, säger Jonas Krantz som är områdeschef på Försäkringskassan.

ur Aftonbladet

Fel tajming, det finns väl ingen rätt tajming ? Att med de svårtolkade reglerna sitta och bestämma om personer är "tillräckligt sjuka " eller inte efter en mall, är det inte något som är helt galet då ? Sjuk och utsliten får eller kan man inte vara........

2 kommentarer:

  1. Håller med. "Fel tajming" när det gäller ekonomin för många.

    SvaraRadera
  2. Du har rätt i sak, jag vill bara komplettera med följande reflektion: Så tyst det är i media om sjukförsäkringen och dess följder.

    SvaraRadera