torsdag 6 november 2008

FK visar hur det går till

Säger FK att man är frisk så är man FRISK och där med försvann sjukpenningen.

Calle är 61 år gammal, han har arbetat som lastbilchaufför sedan han fyllde 19, alltså 42 år. Han har arbetat med olika speditionsfirmor, egna företagare och som taxichaufför. Nu är hans jobb på ett mindre åkeri med varierande dag/nattkörningar.
Tyvärr ute på en körning trampade han snett och bröt fotleden. Det blev operation och gips i 12 veckor. Allt var bra efter op. och sjukgymnastik och uppträning av foten påbörjades.

Tyvärr drar det ut på tiden med att bli så pass bra att kunna använda foten för att köra bil eller lastbil. Nu har de första 3 månaderna gått men Calle har ytterligare 4-6 veckor kvar till att kunna vara tillbaka i lastbilshytten. Synd.

FK menar i sitt svar till Calle att han kan hjälpa till inne på kontoret på åkeriet eller ta ett tillfälligt arbete tills han är helt återställd. För han har ju inga problem med resten av kroppen eller huvudet. Han kan ta ett annat arbete. Så sant, så sant.
För det första finns det inget kontorsarbete att utföra än för några timmar i veckan. Resten sköts på annan ort, Trollhättan.
Förslaget då är att Calle kan utföra arbetsuppgifter där. Men i Trollhättan säger de sig inte ha några arbetsuppgifter åt Calle.

Är det inte enligt regelverket så att om personen tänkas klara av att komma tillbaka till sitt ordinarie arbete inom överskådlig tid ska personen få förlängd sjukpenning ??
FK står på sig, Calle kan klara av ett annat arbete och blir utan sjukpenning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar