tisdag 30 september 2008

Hur katter tänker....

( skulle ha vetat allt detta innan vi hämtade hem de här två)

Vad människan är till för: Människor har fyra primära funktioner: att mata dig, att leka med dig och ge dig den uppmärksamhet du kräver, samt att göra rent i kattlådan.

Toaletten: Följ alltid med människor in på toaletten. Det är inte nödvändigt att göra något, sitt bara där och stirra. Denna regel gäller speciellt när dina människor har gäster.

Laga mat: När din människa lagar mat, sätt dig bakom hans ena häl. Du ses inte och därför har du större chans att bli trampad på och sen upplockad och tröstad kanske med en munsbit eller två.

Att leka: Sov ordentligt på dagen, så att du orkar leka under natten. Här nedanför är några av de viktigaste kattlekarna listade. Om du skulle göra ett litet misstag under leken och till exempel ramla av en stol, spela oberörd. Börja omedelbart slicka en kroppsdel och se ut som om det faktiskt var meningen att det skulle hända. Människan går alltid på det...

Fånga sängmusen: Människan försöker få dig att tro att det som rör sig under täcket är deras händer och fötter. Tro inte på detta... Det är faktiskt sängmöss, som påstås vara de godaste mössen i hela världen, även om ingen katt än så länge har lyckats fånga någon. Ett bra sätt att få tag in en sängmus är att försöka dra sig in i själva påslakanet med hjälp av klorna. Om människan skriker beror det på att en sängmus sprungit över hennes ben.

Springtävling: Denna lek kräver att du har en kattkompis. Lämplig tid att börja med springleken är just när dina människor somnat. Ta sats och spring allt vad ni orkar tvärs igenom alla rum. Sängar är hinder som måste passeras från huvudändan till fotändan. Ta ett stort språng så du landar i människans ansikte, sen tar du tre långa kliv, ett på magen, ett på benen och ett på fötterna, innan du brakar ner på golvet och fortsätter till nästa rum med en säng i. Denna lek gör att du får mer närhet till din människa. Den som hinner passera flest människor innan ni blir utslängda, vinner hela tävlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar