tisdag 16 september 2008

Vem är värd något ?

I DN idag, finner man senaste debatt artikeln från och av Alliansen. Deras vidare tänkta arbete med skattesänkningar, att återupprätta arbetslinjen och att bekämpa utanförskap. Detta ord som de själv inom Alliansen "uppfunnit". Ordets innebörd som i princip innefattar hela befolkningen. För hur var det nu igen ? Det räknades som utanförskap vid någon dags sjukskrivning och även vård av sjukt barn... Alltså inte enbart långtidssjuka elle arbetslösa.

Hinner inte läsa långt i artikeln förrän det tas upp; "Vi kommer aldrig att acceptera att människor tillåts fastna i långvarig frånvaro från jobb och arbetskamrater och inte ges en rättvis chans att få pröva sina förmågor på arbetsmarknaden."

Tillåts fastna i långvarig frånvaro, nej men att sätta regler och tidsbestämda ramar för hur länge du får vara sjuk det är till att hjälpa människor till en rättvis chans ?
I artikeln nämns även den minskning av utbetalningar från olika ersättningssystem som skett sedan 2006. Det har minskat med 125 000 människor. Har dessa männsikor fått arbete eller vad ? Även att den "trendmässiga ökningen av antalet personer som har sjuk- och aktivitetsersättning bröts under 2007." Jo men visst, uppföljning tack ! Många kommer att stå där helt utan stöd från något håll, men bara utbetalningarna minskar i systemen.....

Att med jobbskatteavdraget få tillbaka fler arbetslösa eller sjukskrivna i arbetslivet har inte förändrat någonting. Det har väl snarare blivit ännu tuffare på arbetsmarknaden. Med en eventuell lågkonjunktur kommer det sanna utanförskapet att öka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar