tisdag 23 september 2008

Kalasat ute på landet

Hemkommen från Vadstena Herrestad, födelsedagsträff hos svärmor. Hämtade först El Toro på arbetet i hålan Ödeshög, sen iväg mot Vadstena. Äntligen har de börjat arbetet med "dödsvägen" R50. Att inte flera olyckor händer där är ett rent under. Hur sjutton ska en vanlig personbil klara stäckan mellan Motala-Ödeshög nu när det sänkt hastigheten till 80km ? Missförstå mig inte, jag tycker hastigheten är helt ok, men kommer den tunga trafiken att sänka farten ? Skulle inte tro dé ! Som det varit idags läget med 90km har man knappt kommit undan med livhanken i behåll vissa gånger. Skapligt nervös man blir när det enda man ser är en stor grill som det står Scania på i baksätet !!
Förhoppningsvis kommer det att bli lite bättre när vägarbetet blir färdigt, 2+1väg, eller vad den nu kallas. Nåt måste göras vilket fall.
Bort med den tunga trafiken helt på sträckan, lättare sagt än gjort, när alternativen inte är tillräckligt bra och dessutom blir längre.

1 kommentar:

  1. Klokt talat, kvinna --- jäkla tur att du fick snurr på datorn igen. Apropå Herrestad: Frugan och jag hade ungarna hos dagmamma i Erlunda när vi bodde i Borghamn.

    SvaraRadera