söndag 14 september 2008

Whisky, Whiskey och annan Gudadryck


Irländare kan sin sak för att inte tala om Skottar ! Där kan det verkligen göras droppar som gör livet värt att älska. Finns många exemplariska whiskies, så egentligen är det synd att endast nämna några. Men det finns utstickare;

Aberlour är nummer ETT

Strathisla, Bunnahabhain, Glenfiddich Caoran Reserva är också favoriter, ähh jag struntar i att rada upp dem. Mycket fint finns dé ! (ett ögonblick, ska bara hämta mig en liten dram)

Så nu tillbaka, mmmmm.

Prenumererar på en Whiskytidning, den ser man alltid framemot. Lite nyheter, reportage om destellerier och lite annat. Den kom i förra veckan, det stora whiskytestet som varje nummer är i tidningen handlade denna gång om; Bourbon och annan amerikansk whiskey. Bahh ! De fick äran over there att få till sig kunskap och traditioner av skotska och irländska immigranter, men nej då. Inte kunde de forsätta att göra som de blivit lärda.... och se så det gick. Andra sädeslag, inget källvatten och resultatet blev ett helt annat.

Tur att smaken är som baken ! Alla kan ju inte ha samma goda smak som en själv.... Ta bara musiken, samma låt fast heeeelt olika !

Slainte Mhath ! (Good health)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar