tisdag 21 oktober 2008

Dumma ord, disktrasor och ännu flera dumma ord

Läser på Ett hjärta RÖTT om att finansministern och hans linje går hem i Tyskland. Inga problem, de kan väl ta honom, direkt !

Herr Borg pratar varmt om socilaförsäkringar, kollektivavtal och fackföreningar. Samtidigt som dessa saker håller på att försämras och raseras på ett eller annat sätt. Att "nedmontera den generella välfärdspolitiken" är hans egna ord och syftet med det är att "öka den allmänna välfärden". Detta resonemang gör mig både arg och rädd. Vilken syn på vad välfärd är !?

Så naturligtvis detta förbannade ord; Utanförskap. Ett ord som helt plötsligt, påhittat av Alliansen (i dessa sammanhang..) blir helt ok i diskussioner om arbetslöshet och sjukfrånvaro. För det är det människor är, i utanförskap. Det har visat sig att betydelsen och siffrorna för utanförskap inte riktigt står och visar det Alliansen säger att det gör men det är en helt annan saga.

Ett hjärta RÖTT tycker att det är dags att slänga bort den utnötta disktrasan. Håller fullkomligt med för alla vet ju hur mycket otrevligt det fastnar på/i disktrasor !





Idag har Filippa Reinfeldt invigt en ny privat vårdcentral i Stockholm. Verkligen kul för henne ! Hon var dragplåstret.... plus att mottagningen delade ut presenter till den första kunderna. Är det sådana vårdcentraler vi vill ha i Sverige ???

Att hon fått fem stycken verksamhetschefer från andra vårdcentraler att gå i taket angående om detta är konkurrens på lika villkor, är väl säkert inget hon ens bryr sig om ???
Slutnot. När man gör en stavningskontroll blir svaret på ordet utanförskap.... ut anförskap, utan förskap och utanförs kap. Alltså ordet finns INTE !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar