fredag 31 oktober 2008

ÖNSKAR EN RIKTIGT TREVLIG HELG !


Fredag fast som lördag

Snön är på väg att smälta bort. Slaskigt och blött är bara förnamnet, det skvalar i stuprännorna så man blir nödig...... Klarnar det upp och fryser på, som SMHI sagt, så blir det att ta på sig skridskorna om man ska ut. Men jag ska inte ut....

Ut, byta ut, är det många som vill med Mona när man läser media och bloggar idag. Ja visst, men vad skulle det ha för resulat och vem skulle hon bytas ut mot? Skulle S öka i förtroende då ?
Näe, det är nog bara att ta tjuren vid hornen och arbeta på. Ett samarbete mellan S, V och mp till att börja med. Gemensamt arbete mot 2010 och ett regeringsbyte.


Halloween, det bryr jag mig inte om. Gör ni ? Fast får jag frågan; Bus eller godis, då är det klart att jag gärna tar lite godis !!

torsdag 30 oktober 2008

Same procedure as last year

Jodå, det ska bli vinter i år också ! Likväl som det blev vår, sommar ( kan ju diskuteras!) och höst.
Att det ska vara såååå i i.... när det ska komma lite puder ute. "Nu kommer snön och halka- sommardäck i snökaoset", "Så rustar du din bil ", är några av rubrikerna tidningarna.

Och ?? Låter på som det är marsmänniskor på G. Kära nån...

Att råna Swedbank

Läste och hörde på nyheterna igår att mängder av Swedbanks kunder har tagit ut sina besparingar under september månad och flyttat till andra banker.
I dagens morronblaska C rapporteras det om två inbrott.

Då undrar jag; Varför göra inbrott i två Swedbank kontor under en och samma natt ?
Dags att upplysa brottslingarna om var pengarna finns ??

Pstttt... enligt polisen blev ingenting stulet ! Näe just dé........

GRATTIS !



Grattis raragoabarndomsvännen, det är DIN DAG I DAG !

Hade ju varit attan trevligt att dricka födesledagskaffe hemma hos dig.......frågan är varför du då tillbringar födelsedagen utomlands ????

Dagens Ord 30 Oktober

När grymt sig förbryter
ditt jordiska väl,
när höstvinden ryter,
gråt icke, o själ !
Det ler bortom haven
mot fågeln en strand.
På hinsidan graven
är även ett land,
förgyllt av den eviga morgonens brand.

onsdag 29 oktober 2008

Till minne av de 63 omkomna ungdomarna i diskotekbranden 1998


Stor man även som ängel

En del avgudar honom andra gillar honom lite mera "normalt", jag är väl nånstans i mitten, inget direkt hängivet Elvis fan. Visst han var/är bra.... Men jag är stolt för jag är en av de lyckliga att äga ett TCB-halssmycke !!

ELVIS
Att dra in mest pengar av alla bortgångna artister, till och med mera än vad artister som är igång nu. Helt livs levande. Det är inte dåligt.

Hjulbytar dags

Idag har jag beställt tid för bilservice och för att samtidigt byta till vinterdäck. Hoppas och tror att den verkstaden jag ska till har bättre koll på om däckmuttrarna är åt dragna, än vad den verkstaden har som det rapporterades om på Karlskoga TT.

Allan Söderberg hann bara åka några hundra meter från däckverkstaden innan alla fyra däcken trillade av. Han åkte på underredet tills det tog stopp mot en kant. Däcken for åt olika håll, han hittade endast tre av dem. Men han behöver dem inte, i alla fall inte till den bilen han körde, för den blev till skrot.

Hur är det bara möjligt att nåt sådant händer ? Mannen på verkstaden som bytt däcken var chockad.
Kan ju tilläggas att han även gett Allan Söderberg information om att han skulle dra åt muttrarna efter fem mil – men han kom bara några hundra meter.......

Bloggar


Vad är en blogg ? Vad är syftet ?
I mitt fall är det en plats som jag uttrycker mina åsikter om allt som på något sätt har berört mig eller som på annat sätt gör det värt att skriva om. En del har den som sin dagbok andra inriktar sig på ett specifikt ämne. Till skillnad från mig då , som har Pyttipanna på min blogg.

De "renodlade" bloggarna tex. politik, mode, resor mm säger sig självt vad de handlar om. Andra bloggar som är som min, en blandning, handlar så klart om massor av olika saker och ting. Efter en tid när man läst en persons blogg, så har man nästan "lärt känna" personen. Man känner igen och vet personens värderingar och intressen. Det är en röst man blivit bekant med.

Bloggandet är inte en typ av journalistik, men likväl där har en bra krönikör en viss personlighet/röst. Man fastnar för den för att man har samma åsikter eller för att den är rolig och intressant. Det konstiga är att man kan fastna i en blogg fast den egentligen är irriterande.... Det går inte riktigt att låta bli att gå dit och läsa.

En som med alla säkerhet både har irriterade läsare likväl som "trogna fans" är krönikör Torbjörn "TOBBE" Gustavsson, på den lokala morronblaskan. Han har startat ny blogg. Det är attans bra det ! Är man journalist då får man reklam i tidningen när man startar blogg. Ja jösses, vilka tider...
Nu blir det lite åsikthugg om blandade ämnen, men framför allt inom politiken. Ser fram emot det.
Ni hittar hans nya blogglänk under Måsten på Nätet.
Ett litet slutord:
Det finns bloggar som inte vill ha kommentarer på sina inlägg, DETTA ÄR INTE EN SÅN BLOGG !!!

Tidig timme


Runt om är det svart och tyst. Annat är väl inte att vänta när klockan är lite innan 03.00. Det är ju natt för sjutton !

3 grader kallt ute, så det är lite vitt på grannens biltak. Alla tycks sova, alla och allt utom mina katter. Fast mina armar sover ! De sover mest hela tiden och lever sitt eget liv.


Katterna springer som tokar genom huset. Fasen också ! Måste se till att de inte sover så mycket under dagarna. Vad jag ska göra med mina armar ? Ja det vet i attan, de är till salu om någon känner för att köpa dem. Har försökt att sälja dem förut men ingen har nappat. Kloka människor !!

Dagens Ord 29 Oktober

Skymt av himlen i naturen,
änglavålnad ibland djuren,
mänskoanlete !
Pryder du blott dödligheten ?
Skall du ej i evigheten
tåras än och le ?

F. M. Franzén

tisdag 28 oktober 2008

Om jag skulle "kryssa i fel"

Ann-Christine Eriksson, som i helgen kryssade i rutor på travkupongen som inte var riktigt meningen. Hon och familjen vann, 474 353 kronor.

Är det ren flax, eller var det på nåt sätt meningen att de skulle vinna ?

Kan säga med säkerhet att om jag skulle göra sådant misstag, inte skulle jag vinna. Det där med att; Plötsligt så händer det !, är bara bluff och båg. Eller ? Fast någon är det väl som vinner högvinsterna, frågan är bara VEM ?

Ha, förresten. Jag vann på Stryktipset i helgen. Två stycken tior fick jag in, hela 44 kr. Här snackar vi inte om turspel, här gäller det att ha koll !!!

En riktig karlakarl

Snart på en biograf nära dig....

Samma ämne, igen

Efter att ha läst lokala morronblaskan får det väl bli några ord till om Kommunal och sjukskrivningar och......

På den borgerliga ledarsidan har skribenten lyckats få för sig att S numera är inne på samma linje angående sjukförsäkringsreglerna. Jodå, det går att få till det !

Vidare skriver ledaren att det inte alla gånger är bra att vara kvar på det arbetet som kanske skapat den sjukes problem. Nej, det kan jag hålla med om för det har jag av egna erfarenheter kommit fram till. Men det ska inte vara ok att kunna sparka ut någon efter så kort tid som sex månader. Sex månader är en oerhörd kort tid när det handlar om rehabilitering för de flesta långtidssjuka.
Just under den tiden mår man INTE bra av att "prova något annat".

En dag efter

I gårdagens DN hade socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson ett svar på Kommunalordförande Ylva Thörns inlägg från förra veckan (23/10).

Det handlar så klart om sjukskrivna och den nya "utsorteringskedjan" som gäller från 1 juli 2008. Att som sjukskriven behöva oroa sig för, om man ska bli "utkastad" både från försäkringskassan och/eller sitt arbete, är inget som på skyndar tillfrisknandet precis.
Det upplevs som det har blivit allt vanligare att arbetsgivare säger upp sjukskrivna anställda, vilket motsägs av bestämt av socialförsäkringsministern.

Ingen som har möjlighet att återvända till sin arbetsplats kan sägas upp, säger Cristina Husmark Pehrsson.

Näe, det är just DET. Har möjlighet att återvända till sin arbetsplats inom en viss tid. Därefter prövas mot hela arbetsmarknaden. Just denna punkt stjälper många lass.....
Företagen kommer även lätt undan sitt ansvar gentemot den som är sjukskriven, för ohälsan har ofta sitt ursprung från just arbetet.

Lite motsägelsefullt är det allt, Cristina Husmark Pehrsson, när dina sista ord i svaret lyder;

"Det är min absoluta övertygelse att regeringens åtgärder, och en ökad aktivitet från arbetsmarknadens parter, kommer att leda till att betydligt färre människor sägs upp från sina arbetsplatser på grund av sjukdom."


Betydligt färre var orden. Ingen person ska med rätta kunna bli uppsagd just för att den är sjukskriven.

Dagens Ord 28 Oktober

När vänskap börjar sjuklig bli och tyna,
då nyttjar den en tvungen hövlighet;
i ren och enkel trohet finns ej konst.

Shakespeare

måndag 27 oktober 2008

Dagens Ord 27 Oktober

Nu ser du, att ej ensamt vi ha prövat
vad ofärd är. Den stora världsteatern
har flera sorgespel än denna scen,
som spelas utav oss.

Shakespeare

söndag 26 oktober 2008

På tal om kallt....

Det får gärna bli lite kallare och sen.......... Snö !
Göra snöänglar eller om det blir små jävlar ?

Snart är det dags


Fåglarna, mest Talgoxar och Blåmesar, sitter i buskarna utanför köksfönstret där vintermaten brukar hänga. - Var är maten, undrar de.
Jag kan höra dem skrika....
Det är lite tidigt att sätta ut mat, ja jag vet. Men det kliar lite i "fodervärden". Kan det inte bara blir lite kallare....

Inte är Hon rolig inte

Sen första gången jag såg henne har jag tyckt att hon är "läskig". Hon bara bladdrar på som en kvarn som mal. Säger hon nåt vettigt egentligen ??
Haha, det slog mig just att detta kan handla om två olika personer...... men i detta fallet är det Sarah Palin inte närings....

Flera tycker tydligen som jag.

Dagens Ord 26 Oktober

När guldharpan klingar,
när västan sig rör
med susande vingar,
Amanda jag hör.
Allt, ängel, bestrålar
din himlagestalt.
Lik Skaparns, i allt
din gudom sig målar.

E. J. Stagnelius

lördag 25 oktober 2008

Har ni tänkt på ?


Att den här dagen om två månader har jultomten varit med klappar. Ja till dem som varit snälla alltså !

Pinsamt eller vad ?

Att vara snygg och visa behagen, det är inget nytt att man kommer långt med dé.....

I dagens morrontidning står det om fotomodellen som körde i 140km på 70-väg men slapp böter. När polisen något senare kommer åkandes förbi där modellen har gjort ett stopp för att röka är hans kommentar; "Måste säga att du kör som en hel man". Sen ställer han upp på en bild med modellen bredvid polisbilen. Bild och modellens berättelse finns utlagd på hennes blogg. (adressen får ni hitta själva, haha)

Saken ska undersökas närmare av polischefen om polismannen i frågan gjorde något fel. Hmmmmm fel ? Vad då fel ?

Klart att han ville titta lite närmare på skönheten.......

Dagens Ord 25 Oktober

Se! Nakna alla lundar stå,
och alla ängar gulna,
och alla dagar äro grå
och alla nätter kulna.

B. E. Malmström

fredag 24 oktober 2008

Fredag, fredag

Alltid något, det är fredag !

Börsen dalar till nya bottenrekord, nya varsel på G inom bilindustrin och byggföretag. En sisiådär 1400 arbetare. Tur att vi har en trygg och förtroende ingivande regering i dessa tider. Näringsministern Maud Olofsson och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin meddelar att alla "varslade kan känna sig lugna".

Men Gud vá skönt, har faktiskt börjat oroa mig på riktigt om arbete och finanseländet som pågår. Men då kan jag tagga ned....

Känna sig lugna, det är som en käftsmäll till alla som redan har eller som riskerar att mista jobbet. Det minsta man känner så är det lugn !
Näringsminstern, den lilla näbben, tillägger "- Vi har en budget som innehåller mycket av investeringar för framtiden. Bland annat ett företagspaket med sänkta arbetsgivaravgifter. Dessutom ska det bli billigare att anställa unga efter första januari, säger Maud Olofsson. "

Ser bra ut, mycket bra ut.
Näe nu tar jag fredag !


Trevlig sådan förresten åt er bloggläsare !!

Morron, tidig morron

I går tänkte jag högt, jag till och med sa det. Att jag inte suttit uppe på natten pga värk på ganska länge, utan att jag lyckats somna om. Säkert mycket tackvare "drogerna" jag stoppar i mig....

Jaha, vad händer ? Är det "någon" som hör allt man säger och tänker ; Nu ska hon få !
Ja nåt lurt är det !

torsdag 23 oktober 2008

Men för %&#**%(# El Toro !!!!


Det här en byrålåda nära mig...

2008-10-23 var dagen D

Idag, (är det någon som kan räkna ut åt mig hur många dagar det är sedan 28 februari 2007???) är det xxx dagar sedan jag slutade på Saab. Idag är dagen som mitt betyg kom i brevlådan. Jippieee !!!

Att det skulle behöva ta sådan tid att få denna lilla berättelse om mitt 18 åriga liv på Saab nedskriven, men nu så...
Jag har varit till belåtenhet, duktig medarbetare, noggrann och bla bla bla
Det tror fan de´!

Sån ÄR ju JAG !!!

Sjuk av jobbet, då är DU riktigt illa ute

I dagens DN skriver Kommunals Ylva Thörn om att "Allt fler långtidssjuka blir av med sitt jobb".

Det upplevs att arbetsgivares attityd hårdnat till långtidssjukskrivna de senaste två åren. Att 27% av de 2302 tillfrågade i en enkät upplever att flera långtidssjukskrivna sägs upp, trots att deras problem kan releteras till deras arbete.
Är inget nytt att arbetsgivaren givetvis "väljer" att ha den som är frisk och arbetar istället för den som är hemma och sjukskriven när det gäller neddragningar inom företagen. Nu är det dessutom helt ok, enligt nya sjukförsäkringsregler, att kunna säga upp den som är sjukskriven efter 6 månader. Suveränt ! Ingenting ändras i arbetsmiljösynpunkt på företaget, in med den nya arbetaren och så håller det på.

I lågkonjunkturstider blir arbetsklimatet ännu hådare. De som har problem med skador av jobbet, men som lyckas vara kvar i arbete, får kämpa än mera för att behålla jobbet. Alla vet; Det finns risk att jag blir uppsagd om jag är sjukskriven.

Ekorrhjulet snurrar för fullt....

Jag vill också...igen

Jodå, jag skulle nog bli riktigt läcker.... barmen skulle trivas mer än bra.....Vem skulle inte det ?

Med en bh full med diamanter och rubiner, närmare besämt 3726 st sammanlagt. Priset på sisådär 40 miljoner för den kanske är lite i överkant av summan som jag spenderar på underkläder. Men va´tusan.
Den sägs ges den perfekta "klyftan", så det avgör det hela. Köpt !!

Jag vill också

Goararabarndomsvännen håller på att packa för fullt. Hon och familjen åker till Cypern i natt. Glömde att fråga om det tänkas bli nån plats kvar i resväskan, då kunde jag hoppat i. Skönt att komma bort ett tag. Lite värme och bad.

Ähh, gud va´överskattat det är med semester och speciellt utlandssemester. Åka från Sverige, näe skulle inte tro dé....

Dagens Ord 23 Oktober

Bästa beviset på storsinthet är att alltid se människorna från deras bästa sida.

-----

onsdag 22 oktober 2008

Vad blir det för middag ?

Denna eviga planering, vad ska man ha till middag. Någon annan än jag som tycker det är tråkigt ?
Jag gillar att laga mat, att äta den också för den delen, men skulle ändå vilja ha en anställd som skötte middagsförslag, inhandling och så förstås tillagningen i veckorna. Fredagar och helger kan jag forfarande ta hand om matlagningen. Då kan jag göra matlagningen lite roligare.... ett glas vin eller en whisky medan man "kockar".

Hade en klasskamrat under gymnasietiden som nästan aldrig åt. Anledningen till att han inte gjorde det var att det tog lång tid !!! ??? Det var slöseri med tid. Hoppas grabben överlevt.... för han måste väl äta någon gång ??

Dagens Ord 22 Oktober

Utan dygd, min vän, din sällhet vore ingen
i själva lyckans famn, bland nöjen utan tal.

F. M. Franzén

tisdag 21 oktober 2008

Det hände den 21 oktober

Idag för 150 år sedan lyfte brudarna för första gången på kjolarna i en CanCan dans i Paris. Tiderna ändras....

1805 utkämpas sjöslaget utanför Trafalgar i Spanien. Engelska flottan besegrar Napoleons förenade franska och spanska flotta. Amiral Nelson blir dödligt skadad.

1945 får Frankrikes kvinnor rösträtt.

1957 har Elvis Presleys tredje långfilm "Jailhouse Rock" premiär i USA.

1959 öppnar The Guggenheim Museum. Byggnaden är ritade av arkitekten Frank Loyd Wright.

1972 får Chuck Berry sin första listetta på den amerikanska Top 40 med låten "My Ding-a-Ling" Alla har väl hört den här låten.... eller är jag ensam om att ha galna festminnen när denna sjungs fast med svensk text??? Oooops, det är nog så, inte ett ord till......


Dumma ord, disktrasor och ännu flera dumma ord

Läser på Ett hjärta RÖTT om att finansministern och hans linje går hem i Tyskland. Inga problem, de kan väl ta honom, direkt !

Herr Borg pratar varmt om socilaförsäkringar, kollektivavtal och fackföreningar. Samtidigt som dessa saker håller på att försämras och raseras på ett eller annat sätt. Att "nedmontera den generella välfärdspolitiken" är hans egna ord och syftet med det är att "öka den allmänna välfärden". Detta resonemang gör mig både arg och rädd. Vilken syn på vad välfärd är !?

Så naturligtvis detta förbannade ord; Utanförskap. Ett ord som helt plötsligt, påhittat av Alliansen (i dessa sammanhang..) blir helt ok i diskussioner om arbetslöshet och sjukfrånvaro. För det är det människor är, i utanförskap. Det har visat sig att betydelsen och siffrorna för utanförskap inte riktigt står och visar det Alliansen säger att det gör men det är en helt annan saga.

Ett hjärta RÖTT tycker att det är dags att slänga bort den utnötta disktrasan. Håller fullkomligt med för alla vet ju hur mycket otrevligt det fastnar på/i disktrasor !





Idag har Filippa Reinfeldt invigt en ny privat vårdcentral i Stockholm. Verkligen kul för henne ! Hon var dragplåstret.... plus att mottagningen delade ut presenter till den första kunderna. Är det sådana vårdcentraler vi vill ha i Sverige ???

Att hon fått fem stycken verksamhetschefer från andra vårdcentraler att gå i taket angående om detta är konkurrens på lika villkor, är väl säkert inget hon ens bryr sig om ???
Slutnot. När man gör en stavningskontroll blir svaret på ordet utanförskap.... ut anförskap, utan förskap och utanförs kap. Alltså ordet finns INTE !!

Varför ?

Kämpa med att blåsa håret och få det rakt, bäst att ta ett par tag med plattången också.
Sen ut i regnet, och vips så krullar håret upp sig i härliga lockar. VARFÖR ???????

Dagens Ord 21 Oktober

Tror du, så har du.

Luther

måndag 20 oktober 2008

I väntan på svar..

Ni som inte hänger med, om vad jag skriver får leta upp tidigare inlägg " Var är blodtrycksmedicinen"....... för fasen läs varje dag så fattar du bättre !!!


Kollade runt lite om det här med betyg och utlåtande från arbetsgivaren. Utlåtande, fan man är väl inget djur som varit på utställning eller ? Fick svar från fackordföranden att de minsann satt fart på saken. Bra, så långt. Skulle få mina papper inom en vecka, men det tror jag bara när jag ser dem.

Hittade texten nedan, inte nog att man ska läsa texten.....sen ska man läsa "mellan rederna" för att egentligen få reda på vad det beyder.....????

Liten lathund för gällande betygssättning i ord:

Med utomordentligt gott resultat = betyg 5
Med mycket gott resulatat = 4 Med gott resultat = 3
Till vår fulla belåtenhet = 2
Till vår belåtenhet = 1


Vi ger X "med nöje våra allra bästa rekommendationer" = 5
Våra allra bästa rekommendationer = 4
Med nöje våra bästa rekommendationer = 3
Våra bästa rekommendationer = 2
Våra rekommendationer = 1

Sämst alla kategorier och som ung betyder "VARNING" är "Vi önskar X lycka till".

Såg en exempeltext på betygsbrev som i sin standardform har avslutningen ;
"Vi vill härmed ge XXX de allra bästa rekommendationerna och vi önskar honom/henne lycka till i framtiden. "

Lite dubbeltydigt alltså, fast vadå.... det kommer inte att stå i mina papper för jag är ju inte ung !

Intressant eller intressant ?

Kollar ibland in de stora bloggportalerna, vilket det hetaste ämnet är för tillfället eller vad som det skrivits mest om.
62 bloggar har kommenterat Katrin Zytomierska pinsamheter i TVn och under samma tid har 32 bloggar skrivit om förra veckans politikerdebatter och om "utfrysningen" av V.

Man ser vad som engagerar ! Ändå konstigt eftersom alla dessa människor åminstonde uppehöll sig i samma media.....
Ja,ja.

S+mp+V

Det vore väl att göra "de fyras klubb" en riktigt stor björntjänst, att inte komma överens om ett samarbete mellan S, mp och V. Det vore oerhört dumt, på gränsen till oansvarigt att inte gå samman inför valet 2010.
När nu Ohly framför att V inte kommer att ställa några orubbade krav för att ingå i samtalen för ett enat vänsterblock, så se till att ta handen som ges.

Gäller nog att fortast möjligt visa väljarna att det faktiskt finns ett starkt och enat alternativ till Alliansen, som i senaste SIFO-undersökningen har stärkts.

Dagens Ord 20 Oktober

Djupt flöde bullrar ej som grunda sund.

Shakespeare

söndag 19 oktober 2008

Lite för mig- lite för My

En av de bästa låtar som finns. Valet av grupp är till dig My. Varsågod !

Gäller att trötta ut mig


Idag fungerar allt som det ska med datorerna. Än så länge.... Jag undrar verkligen vad det är som händer. Sitter nog en liten"jäkel" där inuti och drar loss nån kontakt lite då och då, bara för eget nöjes skull. Ger mig fasen på de´!


El Toro vet i alla fall hur man tuktar en argbigga..... eller Huggo som han kallade mig... Det är mera än lustigt att han står ut, kraken. Innan vi ens kommer ut så är det ett evigt tjat om än det ena än det andra. Allt surare blir jag.
Men han ger sig inte, för han vet. Bara jag får gå några km eller så börjar jag bli för trött för att vara sur och efter ytterligare några km så är jag nästan mig själv igen. Tack gubben för att du står ut med"huggo" och på köpet får motion !!

lördag 18 oktober 2008

Det ska bara fungera


Men huuuur kan det helt plötsligt bli fel så att skiten inte fungerar som det ska ???? På TVÅ datorer !

Allt eller inget

Fasen vad tråkigt det är här på bloggen, skriver ingen.... ??
Vad är värt att kommentera om det som sker runt om en´?

Att Obama verkar bli nästa president i USA , att Reinfeldt gick segrande ur "debattsuperveckan"( enligt tidningarna....finns det annat resultat att vänta från media?), att Katrin Zytomierska fått sparken från jobbet, att snart börjar matchen mellan Chelsea mot Middlesbrough på TVn, att jag/vi fortfarande INTE har plockat ned alla äpplen från trädet, att jag längtar till Jul tills FavoritPojken kommer hem till Sverige på besök ?

Om ni tycker "nåt" om sakerna över så säg till...... så äter jag en försenad lunch så länge.

torsdag 16 oktober 2008

Allmänt blåslagen...

Tänkas tro att man kan "leka" helt vanlig männsika som jag gjorde igår. Stiga upp på morgonen, äta frukost och bege sig till arbetet. Ha, där gick jag på en nit !
Det slog tillbaka som en svängdörr....

Men trots att kroppen sa; Ja tack jag sover helst vidare!, så var det att ge sig iväg i dag också. Till US. Dags för nya tester om hur jag mår och om mina skador blir till det sämre eller bättre. Det ska jag tala om; det kunde sparas in en hel del pengar !!! Jag kan minsann tala om hur jag mår alldeles själv utan att någon måste göra en massa tester. Antar att resultatet blir som jag känner....

onsdag 15 oktober 2008

En dag ute på vischan

Nog för att jag är ganska konstig, ja jag vet, jag och mina galna överenskommelser.
Upp gick jag, mycket tidigt, trött, mycket trött...men upp gick jag. Fast kroppen sa nåt annat....

Blev hämtad av herr K, sen bar det av i Scania lastbilen ut bland gårdar och torp. Dags att hämta upp nattens och morgonens mjölk från de söta rara kreaturen. Blev en runda, 13 gårdar som skulle besökas.
Mitt intresse för kossor är ju mera än stort, bara synd att man nu för tiden inte får gå in i ladugårdarna pga att man kan föra bakterier vidare. Bra för kossorna, synd för mig !

Intressant hur det fungerar nästan på alla gårdar, det är som stora företag. Den största gården jag var på idag hade 360 mjölkande kor. Hämtade två gånger på den gården under morronen, ca 8600 l varje gång, Många liter mjölk blir !
Så nu kommer det att finnas mjölk i hyllorna i din affär även imorgon, och dagen efter också.....

Inatt kommer jag att drömma om kor, kalvar, gårdskatter, trevliga lantbrukare. Jädrar, inatt kommer jag kanske att sova riktigt gott !?
Förresten, en av bönderna som vi var hos idag var med i "Bonde söker Fru" förra året. Fast han hade fortfarande ingen fru, han hade kommit på att han ingen fru ville ha när det väl kom till kritan. Lustigkurre !!

Vad menar herr (S)ta(D)tsminister ??

Jag undrar vad Alliansen har för överraskningar att lägga fram inom invandrarpolitiken efter statsministerns svar ?


tisdag 14 oktober 2008

Ja herre jävlar


Här dansar Reinfeldt och Sahlin på bästa sändningstid......

Människor är inga maskiner

Här om dagen kom den lilla tidningen alla: på nytt i brevlådan. Har inte förstått varför jag fått den från början, men är glad att jag får. Tidningen ges ut av LO så naturligtvis är kopplingen där......
Hur som så är det en mycket bra tidning. Reportage om människor som är medlemmar i de olika facken inom LO. I det senaste numret var det mycket som berörde. Dels artikeln om Angela Osorio, försäkringsrådgivare i Fastighets.
Som hon själv sagt; En invandrar tjej som ofta behandlas just så av en del arbetsgivare -- "En liten okunnig invandrartjej" när hon kommer till företag för första gången. Men det visas snart att så inte är fallet.

Om henne får ni läsa på nätet om ni inte har tidningen för nu ska jag skriva om annat....

....och annat är det som berör mig mest, givetvis därför att jag själv är drabbad--- Det handlar om arbetsskador. Belastningsskador som uppkommit av antingen tunga, monotona arbeten. Alltför ofta tyvärr, en kombination av båda skälen.

Anställda slits ut, blir sjukskrivna och hamnar på operationsbordet. Byts delar eller åtgärdas som om det vore en maskin som repareras. Sedan tillbaka till samma arbete utan att något har gjorts åt arbetsmiljön, den som var den faktiska orsaken till problemen.
Därtill att skador inte anmäls som arbetsskador. Anställda är rädda för att ställa krav, rädda för att det ska ligga dem till last att ha en arbetsskadeanmälan tex. om du ska söka nytt jobb. Anledningarna är många.

Arbetare kommer fortsätta att bli ut slitna, delar kommer att behövas "repareras". När man kommer i det läget att det inte går att "reparera" längre, det går inte ens att göra kroppsdelarna funktionsdugliga. Vad händer då med arbetaren?

Någon ?


Ska ut i skogen och plocka löv... nån som vill mé ???

Dagens Ord 14 Oktober

Älska konsten, ty hon tvingar
ögonblicket att stå still,
klipper av dess lätta vingar,
just som det förflyga vill.

Es. Tegnér

måndag 13 oktober 2008

KOLLA IN !!!

Här får ni se Sibels nya video med FavoritPojken (min brorson) i action. Det är han den långa snygga blonda............... Videon spelades in i Japan och grabben lyckades hålla sig framme och spela en "roll" i videon. SKIT KUL !!


Var är blodtrycksmedicinen ????

Idag bestämde jag mig. Nu får det jävlar i mej vara nog !

Jag blev uppsagd feb. 2007, har sedan dess försökt att få Saab, som var min arbetsplats, att sända mig anställningsbevis och betyg för mina dryga 18 år på företaget. Är det för mycket begärt att det skulle vara färdig så där 1 år och 8 mån efter det att man slutat !!!!?????

Den sista kontakten jag hade, med den personen som har hand om ärendet på personalavdelningen, var precis i slutet av juni. Då svarade han; DET ÄR PÅ G !
Har efter det pratat med två personalchefer, blev tyvärr felkopplad första gången, hade jag haft tur så hade den förste av dem kunnat vara den jag skulle prata med för han sa; Skojar du med mig, eller ? Har du väntat sååå länge och fortfarande inte fått dina papper ? Tur att inte den personalkillen jobbar på min avdelning.
Då hade det nog varit fixat nu.
Men nästa chef, en lite snäsig fröken som svarade att det kunde väl inte stämma och hon skulle höra av sig. Det var i augusti månad det !

Men för faan, vad är problemet ? Nu har uppgivenheten övergått till ren ilska och det är inte nyttigt vare sig för mig eller nån annan som är inblandad idet här.

Så nu i dag tog jag tag i skiten igen, eftersom jag inte fått hjälp av facket heller, (besviken, besviken) tog jag en ny kontakt även med dem idag. Väntar med ilsken förväntan........

Dagen efter

Blev nog som det brukar, några försök till pajkastning, frågor som det slingras enormt runt utan att lämna svar och några varningens pekfinger plus några hånflin.

Är Maud Olofsson helt betagen i fältherren Reinfeldt ? Under hela debatten, så fort Fredrik talade så satt hon där intill, tittandes på honom med sitt huvud på sned. Men kära nån, hon såg ut som en katta´i mars !
Därtill hade Näringsministern fortfarande inte läst på skuggbudgeten tillräckligt, än en gång svamlade hon om att Socialdemokraterna spräcker utgiftstaken men sattes briljant på plats av Mona Sahlin.

Mer än synd är den gångna veckans utspel, S och mp i samarbete utan V. Återtagandet att dörren inte var stängd mot V...... ja ni vet.
Bättre hade naturligtvis varit ett enat västerblock, jag hoppas och tror att det kommer att bli ett samarbete mellan dessa tre. Det kommer att behövas !

Dagens Ord 13 Oktober

Jag kände hos den fromma,
att ett högre liv är till.
Jord och himmel vare tomma,
verkligt är, vad dygden vill.

F. M. Franzén

söndag 12 oktober 2008

Det kanske är det jag gör...

El Toro undrar....

Ser du på Ett med naturen ???


Han är för rolig.....

En dag med lantluft

Efter en dag med arbete hos svärmor och svärfar ute på landet hade jag tänkt en lugn kväll i soffan. Men ack vad jag bedrog mig....

Hade totalt glömt bort partiledardebattenTVn. Kommer rakt in i bikupan. Intressant diskussion om A-kassan och den kommande lågkonjunkturen. Att höra hur "de fyra" vapendragarna hela tiden säger att det med sänkta skatter, tom i "svårare" tider, kommer att ge flera arbete är som att höra en kvarn mala. Samma sak hela tiden. Hur dessa nya jobb ska "komma fram" är dock inte sagt. Samma tackling av arbetslösheten i hög-konjunktur som i låg- kan väl ändå inte vara möjligt. Men jodå......

Att det ska löna sig att arbeta- är en slogan som tydligen fortfarande är gällande. Med färre jobb, ökad arbetslöshet- alltså flera människor i utanförskap. Hur tusan går den ekvationen ihop ?????

lördag 11 oktober 2008

Hjälpredan.....

Elliot är inte riktigt nöjd med gardinuppsättningen. Bara synd att han drar ned både gardin och stång.....

Dagens Ord 11 Oktober

Om den slutna evighetens
dolda rådslag, vad vet du ?
Vem har mätt barmhärtighetens
bottenlösa djup ännu ?

Es. Tegnér

fredag 10 oktober 2008

Fredagkväll

Hjärnan has "left the building" och inte återkommit......
Skit på TVn..........

Ha en fortsatt trevlig fredag då !

Hjärnbefrielsensdag

Det verkar som om min hjärna är på väg ur också.................

Dagens Ord 10 Oktober

Lär dig att säga : >>Det vet jag icke>>

Rabbinskt ordspråk

torsdag 9 oktober 2008

Det har shoppats kameler

från E24:

Nyligen arrangerades en skönhetstävling för 17 000 registrerade kameler från bland andra Saudiarabien, Oman, Qatar och Bahrain. Tävlingen arrangerades i samband med en festival, anordnad av Abu Dhabis kungafamilj. Festligheterna anordnades för att hedra det nomadiska livet så som det var innan oljeutvinningen inleddes i regionen på 60-talet. Ägarna till de vackraste kamelerna fick drygt tre miljoner kronor kontant och en fyrhjulsdriven bil.

Som son till Dubais kung Sheik Mohammed är prinsen, shejk Hamdan bin Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Dubais förväntade tronarvinge.

Dubais kronprins passade även på att köpa några fina kameler.
Den finaste dyrgripen kostade endast 16 miljoner kronor. Det dyrbara puckeldjuret levererades tillsammans med ytterligare 15 artfränder som tillsammans kostade prinsen 27 miljoner kronor. Vad gör väl några miljoner hit eller dit.........................

Uppsats om en KO


Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev :-)

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö.
Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den
invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.
Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.
Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har
fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.
Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Dagens Ord 9 Oktober

Vi gammalt folk det felet ofta hava
att gå långt i våra grubblerier,
liksom det ofta plägar ungdom hända,
att sakna eftertanke.

Shakespeare

onsdag 8 oktober 2008

Det hände den 8 oktober

1871 sparkar fru O´Learys arga ko omkull en lampa vilken startar den strörsta branden som nästan ödelägger Chicago.

1896 börjar amerikanska Dow Jones rapportera om värdet på industriaktier.

1955 den första motboksfria lördagen......ja resten kan ni ju tänka er själva !!!

1957 spelar Jerry Lee Lewis in "Great balls of Fire"


Lägger inte in låten från Youtube, ni får sjunga den själva !

Världen i ett kaos

Det som pågår i Sverige, Europa ja hela världen får man väl säga liknar ett kaos.

Nytt storvarsel på Volvo PV; 3300 personer varslas , 2700 i Sverige 600 utomlands. Att det är svåra tider inom hela bilindustrin, men Volvo verkar vara den som rasar mest. Från jan-aug har marknaden gått ned 51% på den så viktiga USA-marknaden. Den osäkra och instabila världsfinansmarknaden gör det hela mycket svårbedömt om hur framtiden ser ut.

Finansmarknaden forsätter med ännu ett kapitel av svarta sidor. Vad är det som sker egentligen ? Tillhör inte direkt de rikas gäng, men det är nog att se det man har sparat i pensionsfonder försvinna bort, förresten allas våra pensionspengar som investerats på "fel sätt" försvinner. Guldet blir till sand......
Just nu kl 17.30 har den svenska börsen gått ned 6.4%. Kan någon klok person förklara för en vanlig dödlig vad det är som sker med finanserna i Sverige och runt i världen ??

Klart som korvspad

Ledaren i den borgeliga morronblaskan skriver; " S skuggbudget ger trista besked ".
Så klart att det gör det, när förlag som återinförd förmögenhetsskatt, högre fastighetsskatt för högtaxerade hus kommer på tal.

Konstigt, att det tydligen ska vara bland det viktigaste. Mycket ska mera ha.

Ledaren skriver vidare; " S har gråtit alla tonarter över dem som "tvingats ur" a-kassan, de som enligt S inte har råd att betala avgiften. " Vilket hån ! Det är ju precis så det var. Det som säkert lät bra i vissas öron, sänkt skatt för arbetaren- sänkningen blev mer än uppäten av den höjda A-kasse avgiften. Det kanske kommer att visa sig nu när varslen står som spön ibacken och många väntas hamna i "utanförskap". Dessa människor som "tvingats ur" A-kassan kommer att behöva söka hjälp och ersättning från annat håll. Jag kanske ska säga; TVINGAS !

Dagens Ord 8 Oktober

Odlarn strör i mörka mullen
fröets sådd för kommande skörd.
Däröver vandra höstens skurar,
däröver bäddas vinterns snö.
Han gör som jag: begraver sitt hopp,
han tror som jag på sol och vår.

E. G. Geijer

tisdag 7 oktober 2008

Undrar när ?

El Toro ska ta semester. En dag ska han stanna hemma från jobbet, vi ska ligga kvar i sängen hela dagen....Där ska vi äta jordgubbar och dricka champagne och bara bry oss om varandra.

NÄR ? NÄR ? NÄR ? NÄR ? NÄR ?

(är jag fantasifull eller vad ?)

Skördetid

Håller för fullt på med att plocka ned den "chockerande" stora äppelskörden. Eftersom vi "slarvade" (= läses gav fan i ) med att beskära Ingrid Marie trädet både i år och förra året, kunde man ju tro att det inte skulle bli några äpplen alls. Men det är översållat med frukt ! Så nu plockas det korg efter korg.....

Den plockade frukten ligger nu i backar på altanen, inlindad i tidningspapper, finaste skrifter.... allt från dags- och morronblaskor till reklam i massor. Skymtade både Kungen, hockeystjärnor, presidentkandidater där i äppellådan.... Nån nytta ska man väl ha av dem !

GRATTIS ! GRATTIS ! , samt ett försenat GRATTIS !


GRATTIS till buspojkarna JESPER och OLIVER på deras 6 årsdag !!!

Vad pussar och kramar ni fått idag om familjen inte hade envisats med att bo i Syd Afrika....
Sent GRATTIS till sötararagoavännen.


Dagens Ord 7 Oktober

Med enkel form sig kärnfull tanke enar,
den spirar och bär frukt på starka grenar.

I godan jord --- ett kraftigt ord.

okänd

måndag 6 oktober 2008

Mamma.....

.... ikväll saknar jag dig mera än vanligt....


FY FAAAN !

Nu är det FK-kasse reklam på TV, *&%%#**&# !!!!

Never,never

Så här blir man ren om fötterna i Japan, fiskarna "rensar" fötterna. Inte att jag skulle stoppa ned mina små söta där.....

Svammel innan lunch

Tog en data fri förmiddag, det går det också men det är inte vidare kul. Kommer inte att göra om e´t på ett tag. Man missar så mycket om vad som skett och händer just nu, tar en jäkla tid att läsa igen.

Varit på tur i trädgården, finns mycket att ordna innan det blir kallt. Försöker så gott jag kan men det är sååå frustrerande när man vill mycket mera än vad man klarar av. SKIT JOBBIGT! Har gjort lite nytta i alla fall, så resten av dagen blir till att ta det lugnt. Du tror det säkert inte men det är SKIT JOBBIGT DET OCKSÅ!


Läser att Alliansen ska fördjupas och samla krafter inför valet 2010, det ska de göra i Varberg den 20-21 oktober. Deras förhoppning är att fortsätta med samma politik efter kommande val. Denna politik som i dags läget fått nästan en halv miljon människor att lämna A-kassan, en än mera ökning mellan kvinnors/män löneskillnader, ändrade och försämrade sjukförsäkrings regler och därtill sänkta skatter - mest till höginkomsttagarna.
Hoppas verkligen att gruppen med väljare har minskat som vill ha kvar denna politik efter valet 2010 !


Bäst att hålla i sig, börsen har verkligen fritt fall idag. Hur faan ska detta elände sluta ??



LUNCH !!

söndag 5 oktober 2008

Kärlek i höstrusket

Varsågod, extra mycket kärlek, dags för Gävles stolthet (förutom Brynäs....)


Söndagsfest

Ja jädrans i det, i dag blir det minsann middag som heter duga;

ROTMOS OCH KÖTTKORV

Kommunslogans

När man är ute och åker, på nåt sätt.... i mitt fall bil i går till Stockholm, så ser man skyltar och reklam lite varstans.
Det här med att varje, nästan varje, stad eller kommungräns har en egen "slogan" är väl relativt nytt. Har väl funnits några år,men ändå. En skylt ut med tex. E4 som visar vad just nästkommande stads ord är.

Som till exempel;

Mjölby- Där hjulen alltid snurrar
Jönköping- Ljuset vid vattnet
Linköping- Där ideér blir verklighet
Trosa - Världens ände
Botkyrka- Långt ifrån lagom
Örebro – Överraskande Örebro
Vingåker - En promille kan inte ha fel!
Fagersta – Här får du livstid
Malå – He som hänn he hänn hänna
Skurup - When in Europe don't miss Skurup

Vissa är bra andra bottennapp......

Jag har vaknat

Får erkänna och till mitt försvar skylla på att jag....jag vet inte vad. Erkänner helt enkelt att jag inte fattade vad som var på TVn, men det gjorde El Toro. För han sa; Hur kommer det sig att FK måste ha reklam i TVn ?
Jag reflekterade inte på det, men nu har jag vaknat.

15 miljoner på reklam. Men det är ju så att man storknar !

Sjuka människor jagas med blåslampa, får indragna ersättningar. FK ska väl vara till individens hjälp och inte stjälpa den samme. Att i den "nya arbetarpartiet" värld inte finns människor som blir sjuka eller skadade (tom av sitt arbete!) har jag förstått sedan länge. Men det kan garanteras, att det finns inte någon långtid sjukskriven som valt detta med egen vilja.

Slänga ut miljontals kronor på reklam; Detta måste man väl kunna anmälas som förskingring av allmänna medel ???

lördag 4 oktober 2008

Lugnt och skönt

Asch, kunde ju ha önskat trevlig helg när jag skrev i går kväll.... För idag har det varit slött. Inte slött direkt utan en sådan lördag som man inte har nåt bestämt, börjar med lite sovmorron och långfrukost. Och på den vägen är det !


Ska iväg framåt kvällen, åka till huvudstaden en sväng. Hämta Sötebror på Arlanda. Blir roligt att se honom igen och få höra om bravaderna som skett i Tokyo den senaste veckan. Det går att läsa på Favoritpojkens blogg, och av den redogörelsen som finns på pränt där så har de haft det bättre än bäst...
Kommer bror att ha abstinens besvär ?


Fortsatt trevlig helg !!!

fredag 3 oktober 2008

TREVLIG FREDAGSKVÄLL !

Svett och tårar

Hårt slit, men belöningen är att man får möjlighet att se bra hockey. (hoppas jag) Det är i det närmaste stört omöjligt att lyckas få biljetter till HV71 hemma matcher. Många vänder på Ticnet blir dé. Men skam den som ger sig ! El Toro som har det förspänt med att få biljett av arbetsgivaren, Husqvarna, medans vi andra i "gänget" får köpa våra. Fusk....
Men nu är lördagen den 6 december fixad. Mot Jönköping. Men tro för alldel inte att jag håller på HV, för det gör jag INTE !

Att göra eller inte göra, det är frågan

Det här med bärbar dator var nog bland de dummaste inköp jag/vi gjort. Eller kanske inte ? Sitta här i sängen med datorn och frukostbricka. Lite synd att jag fick upp själv och brygga kaffet....

Har fönstret lite öppet så jag hör hur det låter utanför, det regnar. Attan också, annars hade jag ju kunnat gå ut.....men jag tål inte regn, synd.
En dag helt utan förpliktelser, fri att göra vad som faller en in.
Imorgon är det kanelbullens dag. Så att baka bullar kunde ju varit en idé. Men tänk om alla gjorde så, bakade sina bullar själva. Vem ska då köpa brödet som görs på konditorier och bagerier ? Stackarna ! Näe, så kan jag bara inte svika..... Var lugn Helen, jag kommer imorron och tar en fika eller köper med mig av era bullar !! Åk hit ni också.

Alltså ska jag INTE baka bullar. Annat ? Näe inte just vad jag kan komma på men jag börjar med en dusch.

Dagens Ord 3 Oktober

Han går sin ban i ära
och står himlen mera nära
ensam, som han är;
så är öknens källa renast,
så ett avskilt träd allenast
tyngsta frukten bär.

torsdag 2 oktober 2008

Finanskris, Presidentval och annat som är på G

Såg lite på en av debatterna mellan presidentlägren i USA. Medverkande gjorde såklart även vice presidentkandidaterna. Kan inte hjälpa det, har tagit upp det tidigare, men herre jösse (kanske inte ska använda sådana ord när jag skriver om Palin....) vad Sarah Palin är skäckinjagande. Hon har en blick som kan få vilken människa som helst att frysa till is.

När politik och religon
tillsammans blir alltför styrande för ett avgörande så, njaaaa jag vet inte det ja´. Man får tycka och tro på vad man vill men Palins moralfrågor är bara för mycket i mitt tycke.
Under utfrågningen babblade hon på om allt och inget, svarade just inte på någon av frågorna. Ska hon bli ett sänke.....
I natt, vår tid, är det dags igen för en ny sammandrabbning.

Fiananskrisen
tar jag och skiter i. Den får andra ta hand om, tills imorrn.

Blue eyes love




Ni ser väl att det är två olika herrar ? Över Enzior, under Elliot.

En liten söt rolig historia

En flicka klagar över att hon har ont i magen.- Det är för att magen är tom, förklarar hennes mamma. Om du hade något i den skulle du må mycket bättre.På eftermiddagen kommer en bekant på besök. Plötsligt säger han att han har ont i huvudet. Då lyser flickan upp och utbrister:- Det är för att det är tomt, hade du haft något i det skulle du må mycket bättre.


Undrar vad som kommer hem...

Pratade med Sötebror och FavoritPojken, ja de där två som tillbringar tid tillsammans i Tokyo. De hade det alldeles förskräckligt trevligt, klart det, utan småsystrar och faster som var med förra gången när Tokyo besöktes, så kan det ju besökas barer och klubbar hej vilt ! Och det verkade det som om de gjorde. Undrar just hur Sötebror ser ut när vi hämtar upp honom på Arlanda, lördagkväll. Nog en sliten man.... ?

Höst 3

Kan inte vänta på att solrosfröna´ska torka.....

Sista rosen i rabatten för i år.

Inte hårfager

Det sägs att man kan se hur någon mår bara av att titta i deras ögon. Kan säga att det syns ganska bra uppe på skallen också. Håret är som en endaste risbuske. Ett svintotrassel utan dess like. Nu ska de få en utmaning på frisörsalongen..... att försöka få liv i stråna och i mig.

Lycka till är allt jag säger !!

Dagens Ord 2 Oktober

Mödan är vilans och njutningens frö:
Vila ej förr än ditt segel du revat.
Leve du så som du önskar att dö !
Dö som du levat.

K. A. Nicander

onsdag 1 oktober 2008

Angående kvällens Uppdrag Granskning

Mina skattepengar ska inte gå till sponsring av scientologirörelsen, det finns annat de kan användas till. Jag kan på rak arm räkna upp flera hål att stoppa dem i.....

Så mycket konstigt det finns här i världen, att folk går på sån skit !

Ny månad

Åhhh, sitter här alldeles fullproppad med raggmunkar och fläsk. En riktig husmanskostmiddag ! Det kunde bara varit lite bättre att man kunde suttit där vid bordet, kännt doften av stekoset och fått en nystekt raggis direkt på tallriken. Ja, utan att behöva göra nåt själv....

Mycket godare att bli serverad än när man behöver göra det själv, ialla fall ibland. Att det är en av de första sakerna som man ska fråga den man träffar; Kan du och tycker du om att laga mat?, det är aldrig nåt jag lärde mig. Var kan det hamna under? Biologin? Måste införas....
Att bli serverad nystekt raggmunk var bland det bästa jag visste när jag var liten. Vi hade ett litet torp ute på landet och mamma lagade mat på vedspisen. Underbara minnen !

Andra minnen eller händelser, inte mina utan andras från förr;

1 oktober
1832 Samuel Morse kommer på idén till morse-alfabetet.

1937 Dagen Eko startar sin sändningar.

1955 Motboken avskaffas.

1965 Mellanöl börjar säljas.

1969 Tage Erlander avgår som partiledare efter 23 år. Vem ska slå det ??

Födelsedag har bland annat Dame Julie Andrews, hon föddes 1935.

Blött hos Imse Vimse


Affärstur

Ut och iväg lurad av raragrannvännen, hann inte ens få på datorn innan det bar iväg. Knappt vakna....
Följa med som köp och smakråd av inköp av fotbeklädnad. Förr hade jag inga problem med att shoppa. Gå, strosa runt och jämnföra; nej jag kanske hittar nåt annat, nåt bättre där eller kanske där... Inga hinder att gå i timtal.
Men det har ändrat sig, nu får jag "anfall" bara jag gått en liten stund. Kanske inte anfall, men ändå. Värken tar liksom över hela hjärnan, det kvittar om det så är jättekul. Faaan, också !

Men tack raragrannvännen att du tog mig med, jag lyckades ju komma hem med ett par nya stövlar jag me´!!