tisdag 20 januari 2009

ALLA är inte i ekonomisk kris

Ett verkligt (fast man tror att man drömmer!) avbrott från finanskris, osämja och krigföring, presidentskifte och tusan vet allt som pågår för tillfället- är att läsa om och besöka Dubai (via internet....)

Där går livet på som om ingenting kan ändra deras lyxliv och byggen av överdådiga byggnadsverk. Nya hotell, skyskrapor, öar till och med en helt ny värld har byggts. Man har invigningar och fester för flera hundratals miljoner...
Fast det höjs ett varnande finger, Emiraten är skuldtyngt och statskassan har minskat med en miljard dollar på ett halvår. Käre tid, vilka summor !

Shejk Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Dubais härskare, är på gång att bygga om sitt slott han köpt i Skottland. Men skottar har satt käppar i hjulen, de tycker inte att ett slott med arkitektur från slutet av 1800-talet ska byggas om till något som "skulle passa bättre i arabiska öknen".
Shejken är god för 146 miljarder svenska kronor och han brukar få som han bestämt. Säkert denna gång också. Han köpte ju för en tid sedan en honkamel som han tyckte såg exemplarisk ut för 16,2 miljoner svenska kronor......
Visste inte ens att det fanns fina kameler ?!

Lite smått och gott från Dubai;

Invigningen av nya hotellet Atlantis kostade 210 miljoner kronor. Ingenting egentligen, hotellet kostade 14 miljarder att bygga !

Gör ett besök på The World. Köp din egna ö ! Bäst att skynda, inte många öar eller världsdelar kvar. Men du måste räkna med att punga ut med åtminstone 15-50 miljoner dollar, sen kanske det ska bebyggas också.... ?
Kinesiska affärsmannen Bin Hu har köpt tre av de sex öar som motsvarar Kina, de fyra öarna som motsvarar Irland köptes så klart av en irländsk affärsman osv.osv.osv

Så är det alla dess byggnader... snart är Burj Dubai färdig. Men redan är nästa projekt igång..

1 kommentar:

  1. Värst av allt: Allt du skriver stämmer. Var inte Carl XVI Gustaf i Dubai för några år sen och tyckte att dendär emiraten var en riktig hygglo.

    SvaraRadera