fredag 16 januari 2009

Varsel och utbetalningar

Näringsministerns hemlän, Västerbotten, är det län enligt undersökning som varslen slagit hårdast i relation till befolkningsmängd. Både stora och mindre företag drabbas, självklart slår det hårdast mot de mindre företagen som kanske rent av tvingas i konkurs när nedgången är alltför stor.

Men Näringsministern talar om hur jobben blivit fler och "utanförskapet" minskat. Ta och lämna det där nu Maud, det är andra tider nu !
Utanförskapet har inte minskat det minsta, utan tvärtom. Och det kommer att fortsätta och fortsätta...
Enligt undersökning inom två viktiga områden, A-kassan och sjukförsäkringen, där Alliansen gjort stora förändringar och därmed själva är boven, där kommer utanförskapet att öka i snabb takt under första halvåret.

"S-v-mp vill debattera utbetalningar" se notis i DN- Vi , folket, har mist förtroendet gentemot Försäkringskassan pga regeringens bristande agerande. Till viss del sant, men FK gör nog sitt bästa efter de förutsättningar som getts. Det är väl just förutsättningarna och regelverk som ställer till det. Men en sådan sak som att betala ut pengar till försäkrade kan väl ändå inte vara något svårt.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar