onsdag 7 januari 2009

Reinfeldts riktiga utmaningar

Idag, på ledarsidan i SvD, fantiseras det om att Alliansen skulle vinna valet 2010.
Lugn, som sagt, bara fantasier, det kommer inte att ske. Det FÅR inte ske !

Med de förändringar som Alliansen drivit igenom som försämrat för de som behöver stöd istället för att dra undan mattan och tryckas än längre ned i samhället. Tex. A-kassehöjningen och ändrade sjukförsäkringslagar.
Skulle Alliansen få fortsatt förtroende måste nog en stor del av svenskabefolkningen drabbas av minnesförlust....

Att Statsministern står inför utmaningar under 2009, är helt klart. Med ekonomin och EU-ordförandeskapet framför sig och samtidigt ett mycket tufft läge med finansoro och lågkonjunktur i Sverige blir det svårt att "vara tillgänglig överallt".
På detta läggs jobbet med att än mer minska försprånget till oppositionen.
Reinfeldt dras med tre RIKTIGA utmaningar i det arbetet i form av; folkpartiets Jan Björklund, centerpartiets Maud Olofsson och kristdemokraternas Göran Hägglund är glasklart. Dessa tre har tappat röster, hela det försprång som tagits in är det Moderaterna som står för.

Det gör att det ser inte ljust ut, för Alliansen alltså att vinna valet 2010. INGET jag är ledsen över !

I dagens DN är också ämnet situationen mellan blocken, Alliansen och Oppositionen. Här varnas det för att Sd kan få en vågmästar roll. NEJ, NEJ och åter nej. Ge dom inte tron av att de skulle kunna få något som helst inflytande i svenskpolitik.

4 kommentarer:

  1. Hej! Trevlig blogg, jag läser då och då, fortsätt så.

    SvaraRadera
  2. Skatt är stöld
    Skatt är rån
    Skatt är våld

    Är alla dina lösningar våldsbaserade?

    SvaraRadera
  3. Kommentaren av Dagens Nyheters oberoende liberala ledarredaktion att Sverigedemokraterna skulle hota "liberala principer" är löjligt och taget ur luften. I Danmark samarbetar som kanske bekant Venstre och Konservative med Sverigedemokraternas systerparti Dansk Folkeparti. Detta samarbete har gagnat alla inblandade parter, och den borgerliga regeringen har haft makten sedan 2001. Varför skulle inte alliansen i Sverige kunna komma överens om något liknande? Det finns ju dessutom ett betydande stöd för ett samarbete med sd, enligt en opinionsmätning från Synovate, särskilt bland alliansväljare.

    SvaraRadera
  4. Jag förstår att signaturern Anonym inte vågar framträda med öppet visir.
    Kör hårt, Helena, du står när andra faller!

    SvaraRadera