måndag 26 januari 2009

Dags att agera

Debatt inlägg i går om Försäkringskassan; Försäkringskassan en myndighet i kris. Idag fortsätter debatten, så klart.
Eftersom Försäkringskassan är en myndighet som står mitt i fokus, både av den ena och den andra anledningen, så berör den många. Vare sig man väntar på pengar!, beslut!, eller önskar att man inte fått beslut! eller står vid sidan om och undrar vad som sker på Försäkringskassan.

Ja, för vad sker egentligen ? Anställda orkar inte mera, de vill och behöver arbetsro. De känner att de inte kan göra bästa möjliga för kunderna. Illa, mycket illa.

Förståligt att det känns frustrerande för anställda, klimatet har hårdnat. Ett resultat av regelförändringar, besparingar och arbetsbelastning.

En som nu anklagas och pressas hårt är förre generaldirektören Curt Malmborg för att ha mörkat hur illa det låg till.
Nån måste bära hundhuvudet´...

-Orättvist, säger Malmborg själv.
-Typiskt att peka ut honom och den hårt pressade personalen på Försäkringskassan som ansvariga för problem som skapats av politikerna själva, säger ST:s fackordförande Annette Carnhede.

Men inte då, inte har väl politiker/regeringen nåt ansvar i Försäkringskassans problem ?


DN, SvD1, SvD2

2 kommentarer:

  1. Det var mycket bra initiativ- att få tillstånd en debatt kring kassorna. Det som är viktigt att få fram är den absolut sämsta styrning som varit för kassorna. Här har Curt Malmborg med hjälp av Majvor Isaksson slagit sönder en helt fungerande socialförsäkringssystem. Till på råga så får Curt tydligen fortsatt förtroende att arbeta inom statsförvaltningen. Vilket privat bolag skulle behålla en chef som inte har förmåga att klara av sina uppdrag. Kassorna har sedan 2001 systematiskt tömt kassorna på personal som kan försäkringen. Det har hettat att man skall ha förändring där kunden är i centrum. Vad har vi fått? Jo man kan knappt komma fram på telefon, när man väl kommit fram så får man inte tala med sin handläggare utan man hänvisas till en kundcentral- sekretess!!! När jag läste inlägget i går från ST´s ordförande höll jag på att sätta kaffet i fel strupe. ST har nämligen stött hela förändringsprocessen från början. Man har tydligen så mycket is i magen att man även idag inte ser den personal som ser till att försäkringen fungerar något sånär. Dvs den personalstyrka som har arbetat i ca 20 års tid på kassorna. Dessa räknas tydligen inte med. St nämner dem inte ens. Kassans personal som har blivit internutbildade genom åren från tidigt 70- tal och framår de vet vad som gäller , vad socialförsäkrings systemet står för kan de värderingar som låg till grund för systemet när den byggdes upp. De unga akademiker som man anställt är mil ifrån att veta eller kunna värdegrunden för den allmänna försäkringen.

    Självklart så försvåras kassornas arbete av nya regelförändringar, det har de gjort alltid. Jag har absolut erfarenhet av detta eftersom jag har lett arbetet i Halland fram tills 2001 som kontorschef i Halmstad. Sjukskrivningsreformen är inte enbart en effekt av kassornas arbete utan i större grad den brist som finns inom sjukvården. Läkarkåren svarar för bromsandet. Det är denna grupp som har förorsakat de långa handläggningstiderna och att rehabiliteringsarbetet inte kommit igång. Jag har kartlagt läkarna i Halland under tiden 2002-2006 och har fått samma resultat som socialstyrelsen redovisade 2006 i sina tre rapporter. Läkarna tar inte reda på vad som sätter ned förmågan, de använder sig inte av paramedicinarna, de bryr sig om den interna samverkan och de har inte mycket tid för den externa samverkan

    SvaraRadera
  2. Jag ser att du har god insikt i organisationen. Har själv arbetat 26 år men valde att kliva av 2007 då jag såg vart det barkade, fegt kanske. Jag känner för de som är kvar och som tyvärr nu verkar bli en bricka i det politiska spelet där den högst ansvarige redan börjat att peka ut syndabockar, suck. Jag tycker att vi istället behöver en debatt om vilka värderingar som ska styra kassan och en tydligare förankring i denna från regeringens sida kring de nya begrepp som nu istället beslutats om utan möjlighet för ledning och personal att planera, utbilda och genomföra.

    SvaraRadera